Agility och  

Hoopers agility

Agility

Agility är en officiell tävlingsform i Sverige sedan 1987 och går ut på att hunden tillsammans med sin förare ska ta sig igenom en hinderbana på ca 20 hinder utan fel och vägringar på kortast tid.

Träningen handlar om att balansera explosivitet, fart och precision och bygger självförtroende och glädje hos hundarna.

Sporten bygger upp ett gott samarbete mellan hunden och föraren och passar alla oavsett ålder som vill göra något roligt ihop med sin hund.

Hoopers agility

Hoppers eller hoopers agility är en relativt ny hundsport i Sverige. Än är sporten inte officiell men Svenska Hoopersklubben arbetar med det ska bli en officiell hundsport.

Hoopers går ut på att hunden ska springa/gå igenom bågar (hoops), bakom staket, runda tunnor och springa/gå genom tunnlar. Detta görs med ett bra och smidigt samarbete mellan hund och förare, på avstånd. Avståndssamarbetet och att hunden arbetar bort ifrån oss bidrar till att skapa förtroende, självständighet och självförtroende.

Hoppers är en snäll sport eftersom belastningen på leder, muskler och ligament inte är så hög. Banorna har inga hopphinder eller skarpa svängar, utrustningen ska vara placerad så att det blir mjuka, fina svängar.

Hoppers utesluter inte någon hund eller person. Föraren ska till slut kunna stå rätt still i ett område och dirigera sin hund runt banan. Det handlar om kommunikation på avstånd.

Vill du gå kurs i agility eller hoopers?

Håll koll på våra aktuella kurser här


Kontakta agility sektorn

Representanter:

Sammankallande: Ann-Sofie Borén

Anneli Isaksson

Camilla Nilsson

Carin Lundberg Papp

Elin Tillström

Hanna Engström

Lovis Bäckström