Utställning

Vad är utställning?

Hundutställning är en tävling för rashundar där en domare gör en exteriörbedömning utifrån hur väl hundarna överensstämmer mot aktuell rasstandard. Hanhundar och tikar i samma ras bedöms var för sig och vinnarna ställs sedan mot varandra. Dessa två utnämns sedan till "bästa hund i rasen" (BIR) och "bäst i motsatt kön" (BIM).

Den hund som blivit bäst i rasen går vidare till final med tävlan om "bäst i gruppen" (BIG) och "best in show" (BIS).

Det grundläggande syftet med hundutställningar är avelsutvärdering.

Att ställa ut sin hund på en hundutställning är roligt. Det är till för alla hundraser och finns många möjligheter att kunna göra detta. Inofficiella och officiella hundutställningar finns. De största skillnaderna mellan dessa hundutställningar är att hundklubbar anordnar de inofficiella och att domarna inte behöver vara auktoriserade. På de olika hundklubbarnas hemsidor kan man läsa om regler och klasser gällande hundutställning. Ställa ut hund första gången är spännande och lite nervöst, men tänk på att det är samma hund både innan och efter en utställning.

Vad gör vi i utställningssektorn?

I utställningssektorn ser vi till att i god tid förbereda inför utställning med att höra med olika aktörer om sponsring, reklam såsom facebook och tidningar, sätta ihop katalog, PM, beställa rosetter, planera in kökspersonal, parkering, planering inför utställningen innan och efter t.ex uppsättning av tält och inramning av plan mm. Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta utställningssektorn. Man behöver ej ha erfarenhet av utställning för att hjälpa till.

Kommande utställningar

Just nu har vi inga bokade utställningar.